צרו קשר

שם מלא
טלפון
דוא"ל
תוכן

חדשות ועדכונים

כל החדשות ›
מאמריםנושאים כלליים

ציוד בסיסי בבית דפוס דיגיטלי חדש

הדפסה שלח לחבר
מחבר המאמר: איל ויסבך
תאריך: 14/07/15

ציוד בסיסי בית דפוס דיגיטלי חדש (או קיים)
בשנים האחרונות מתאפיין ענף הדפוס במס' מגמות. אחד השינויים הגדולים העוברים על הענף נוגעים לשינוי העובר עליו בנושא המעבר לדפוס דיגיטלי והירידה האיטית (אך הקבועה ) של האופסט המסורתי.
כאשר באים לבחון את המגמה רואים את השינוי המתרחש בצורה ברורה:
בתי דפוס אופסט רבים עוברים תהליכי שינוי ומעבר הדרגתי לדיגיטלי. מעבר זה בא לידי ביטוי בהכנסת ציוד הדפסה דיגיטלי, בסגירת יחידות האופסט בדפוס, בשיפור ופיתוח נושא המחשוב בעסק ובפתיחת מחלקות בדפוס המזוהות עם העידן הדיגיטלי כגון הדפסה בפורמט רחב.
בזמן שהאופסט עובר תהליך זו צצה במקביל תופעה, שנמשכת כבר שנים לא מעטות של פתיחת בתי דפוס דיגיטליים.
בתי דפוס אלו, שהולכים ומתרבים נעזרים בסף הכניסה הנמוך לענף. בתי הדפוס הדיגיטליים ברובם קטנים בהרבה מאחיהם באופסט, דורשים פחות כוח אדם לתפעול, בעלי סביבת עבודה נוחה ומסיבות אלו ונוספות מושכים רבים לנסות את מזלם בתחום.

 

מכונות שונות לדפוס הדיגיטלי והאופסט

אז איזה ציוד יש בבית דפוס דיגיטלי... 

בתי דפוס דיגיטליים נעזרים בדרך כלל במכונת הדפסה צבעונית ככלי מרכזי לייצור ההדפסות שלהם. בדרך כלל מכונות של חברות גטר- קוניקה מינולטה, זירוקס במכונות זירוקס או אינדיגו HP. לכל אחת יתרונות וחסרונות אך בדרך כלל כולן מייצרות הדפסות בנייר 45X32 או 48.8X33. הבחירה במכונות צריכה להתבסס על היקף העבודה הצפוי, סוגי העבודה, מידות ההדפסה, שרות עלות וכדומה.
חלק מבתי הדפוס הדיגיטליים מחזיקים גם מכונת הדפסה שחור לבן לעבודות שונות וחלקם גם על מנת להדפיס חשבוניות וקבלות באופן דיגיטלי.

הדפסה בפורמט רחב 
חלק מבתי הדפוס נכנסים לתחום השילוט וההדפסה בפורמט רחב. על מנת להיכנס לתחום זה יש צורך בשלוש מכונות:
פלוטר אקו סולבנטי בדרך כלל 1.6 מטר. פלוטר מאפשר הדפסה על מגוון רחב של מדיות המתאימות להדפסה פנים וחוץ כגון: מדבקות נייר מדבקות PVC, מדבקות חצי שקופות, רול-אפ, קנבס, נייר, שקוף וכו'. חברת תמר מציעה פלוטר DX5 

פלוטר חיתוך רוחב 1.6 מטר – המבצע שני סוגי עבודה עיקריים – חיתוך אותיות מתוך גליל מדבקות צבעוני לשילוט וחיתוך צורני של מדבקות (קונטור) מתוך תוצרי ההדפסה של הפלוטר. חברת תמר מציעה פלוטר חיתוך של Teneth המצויד בכל התכונות הנדרשות מציוד זה.

למינציה קרה/חמה ברוחב 1.6 מטר – מכונה זו מאפשרת ביצוע למינציה חמה על הדפסות של הפלוטר לשמירה על האיכות ובנוסף מסוגלת לבצע למינציה קרה לשימושים שונים ולבצע הדבקות והצמדות על קאפה לתערוכות ושימושים נוספים. תמר ש.י.שיווק מציעה מכונה מתאימה בשם H5+

ציוד בסיסי לדפוס 
לאחר שהחלטת על ציוד ההדפסה והפורמט הרחב הגיע הזמן לצייד את הדפוס שלך בכל המיכון הנדרש על מנת שניתן יהיה לבצע עבודה ביעילות.

גיליוטינה – גיליוטינה היא המכונה השימושית ביותר בעלת חשיבות מכרעת בכל דפוס.
כאשר בוחרים גיליוטינה (ראה מאמר כיצד לבחור גליוטינה לדפוס), יש להתייחס למס' מאפיינים ובהתאם אליהם לבחור את הכלי הנכון:

  1. מידת החיתוך של הגיליוטינה צריכה להיות שווה לפחות או גדולה ממידת הנייר המקסימלי אותו ניתן להדפיס במכונה הדיגיטלית. (אם מידת ההדפסה המקסימלית במכונה הדיגיטלית היא 48.8X33 הרי ברור שכדאי לרכוש גיליוטינה בעלת מידת חיתוך גדולה מ48.8 ס"מ).
  2. סוג החומרים אותם חותכים – אם בכוונתך לחתוך מגנטים, כדאי להצטייד בגיליוטינה חזקה יותר, אם בכוונתך להדפיס כמות גדולה של ספרים כדאי להצטייד בגיליוטינה מהירה ולא ידנית.
  3. כמות החיתוך – בדומה לסוג החומרים אותם חותכים גם כמות החיתוך חשוב בבחירת הגיליוטינה ה"נכונה". ככל שכמות החיתוכים אותם תבצע עם הגילוטינה עולה כך כדאי לך יותר להצטייד במכונה חזקה ומהירה. 
  4. חשיבה קדימה – בדפוס תמיד צריך להסתכל צעד אחד קדימה . הסתפקות בגיליוטינה ידנית קטנה היא מאד חסכונית אך תחסום את ההתקדמות בדפוס כאשר כמויות החיתוך יגדלו ותיצור צוואר בקבוק בתהליך הייצור. לעומת זאת רכישה של גיליוטינה הידראולית יקרה לדפוס שאך פתח תהיה השקעה מיותרת. ההמלצה שלנו בנושא בחירת גליוטינה היא לבחור בציוד צעד אחד קדימה אך לא יותר. 

בחירה מצויינת בגיליוטינה בסיסית יכולה להיות A450V .


מכונת למינציה – מכונת למינציה בדפוס היא כלי חיוני ולשמחתך אינך חייב בהשקעה גדולה על מנת להיות מסוגל לבצע את עבודת הלמינציה אצלך.
תמר ש.י. שיווק משווקת מכונת למינציה C350 . המכונה מבצעת למינציה עם הכנסה ידנית וחיתוך אוטומטי, מבריק ומט וברוחב של 33 ס"מ, חד צדדי ודו צדדי.
רכישת מכונה זו תשחרר אותך מהצורך להוציא עבודות למינציה "החוצה" ולהיות תלוי באחרים. המכונה פשוטה לתפעול, מהירה ואינה יקרה.


כריכה רכה - בתי דפוס דיגיטליים המבצעים הדפסה של ספרים בכמויות קטנות ובינוניות מגדילים מאד את נתח השוק שלהם. הדפסת ספרים מביאה להגדלה משמעותית בכמות ההדפסות השחור והצבע שלהם ולהגדלה בהכנסות. במידה והחלטת להכניס כריכה לדפוס שלך כדאי להתחיל בכריכה רכה.
מכונות כריכה רכה יש במגוון דגמים איכויות ואפשרויות. אפשר להתחיל במכונה שולחנית המבצעת כריכה חצי אוטומטית . תמר משווקת מכונה כזו בשם BW920.
אפשרות לבית דפוס הצופה כמויות גדולות של כריכה היא לרכוש מכונה מהירה בעלת שני מיכלי דבק מסוג T8CL. מכונה זו מתקדמת בהרבה פניאומטית ומסוגלת לכרוך עד 300 כריכות בשעה .


מכונות שונות
בית הדפוס הדיגיטלי צריך ציוד נוסף על מנת שיוכל לתפקד היטב. להלן רשימת ציוד שרצוי מאד לרכוש:

  1. ביג ידני - על מנת לבצע כריכה רכה כדאי לרכוש גם מכונת ביג ידני אשר תאפשר ביצוע ביגים סימני קיפול) בעטיפה על מנת לקבל סימני קיפול איכותיים בכריכה. תמר ש.י. משווקת ביג ידני HC-460
  2. לחילופין ניתן להצטייד במכונה המבצעת ביגים ופרפורציה (סימני חירור כגון בבקורת לכרטיסים) כגון : מכונת פרפורציה GPM 450 Speed
  3. שדכן Kangaro HD23L17 - שדכן ידני לחוברות עד 150 דף
  4. מקדחה לחירור נייר (לקלסרים) כגון : מכונת חירור - מקדח BW-60 
  5. מכונה לעיגול פינות – ליצירת פינות עגולות למגנטים וכרטיסי ביקור – D7
  6. מכונת ספירלה שימושית הכוללת גם את החירור וגם את הסגירה במכונה אחת. כגון: מכונת ספירלים חירור וסגירה BW0608.
  7. מכונה למריחת דבק קר או חם כגון HJS-500
  8. מכות שטנץ לעבודות לפי דרישה: לפאזלים, מגנטים קופסאות קרטון וכל יישום אחר - מכונת שטנץ לפאזליםCDP500.

  

 נציין כי רמת הציוד שהוצעה במאמר לעיל היא הציוד המינימלי הנדרש. כמובן שניתן ואפשר בכל אחד מסוגי הציוד לרכוש מכונות מתוחכמות יותר וחזקות יותר, אולם מטרתנו היתה למזער את ההוצאה הנדרשת ולפיכך הצענו את הציוד הזול ביותר ויחד עם זאת המתאים לביצוע העבודה.
הציוד שבחרנו אמור לתת לבית הדפוס את כל הנדרש על מנת לבצע את העבודות הבאות: כריכה רכה, כריכה קשה, חיתוך עבודות שונות הפקת כרטיסי ביקור, הזמנות ותפריטים כמו גם עבודות הדורשות קיפול. המכונות יאפשרו הפקת פנקסים כריכתם וחירורם. בנוסף יאפשרו הכנת חוברות ספירלה ולוחות שנה.

 

 

מאמרים נוספים