צרו קשר

שם מלא
טלפון
דוא"ל
תוכן

חדשות ועדכונים

כל החדשות ›
מאמריםמאמרים בענייני דפוס

איך מיצרים עבודות סובלימציה בעזרת מערכת 3D Hot Transfer

הדפסה שלח לחבר
מחבר המאמר: איל ויסבך
תאריך: 04/01/16

איך  מיצרים עבודות סובלימציה בעזרת מערכת  3D Hot Transfer

איך מיצרים עבודות סובלימציה בעזרת מערכת  3D Hot Transfer

הכנת כוסות

תחילה מדפיסים את הגרפיקה הנדרשת על נייר סובלימציה. לאחר מכן מצמידים את ההדפסה לכוס כאשר הצד המודפס פונה כלפי הכוס. יש להשתמש בסרט הדבקה עמיד בחום. בשלב הבא לוקחים את מצמיד הגומי  ומצמידים אותו לכוס כמתואר בסרט. עתה עוברים לכוס הבאה וכן הלאה. במכונה ניתן להכניס עד 12 מגים בפעולה אחת. מניחים את כל הכוסות במכונה כאשר הכוס פונה כלפי מטה.
עכשיו סוגרים את המכונה. מפעילים את המכונה ומכוונים את הטמפרטורה ל 200 מעלות ומכוונים את זמן ההפעלה ל 8 דקות.

הכנת תמונה ל אייפון

לוקחים כיסוי פלסטי לאייפון ומכניסים אותו לתוך תבנית המתאימה לבצוע העבודה. מצמידים את התמונה אותה רוצים להעביר לכיסוי הפלסטיק בעזרת סרט הדבקה עמיד בחום, כאשר צד התמונה פונה כלפי הכיסוי. עכשיו יש לחתוך את ארבעת הפינות של התמונה על מנת לאפשר לה להיצמד לפלסטיק. ניתן למקם במכונה עד 4 יחידות של כיסויים בעת ובעונה אחת.
לאחר הכנסת הכיסויים למכונה יד לסגור את יחדת הואקום ולסגור את המכונה. מכוונים את הטמפרטורה ל 190 מעלות ואת זמן ההפעלה ל 6 דקות.

הכנת צלחות

צורת העבודה דומה לעבודה עם ספלים. מצמידים את התמונה לצלחת כשצד הגרפיקה פונה כלפי הצלחת. מצמידים בעזרת סרט הדבקה עמיד בארבע פינות התמונה. מניחים את הצלחות במכונה. ניתן להניח עד 2 צלחות בכל פעם. סוגרים את יחידת הואקום ואת התמונה מכוונים לשבע דקות ולחום של 195 מעלות ומפעילים.
ניתן להצמיד פיסת נייר שתסייע בשאיבת הואקום ובקבלת תוצאה מעולה .ע"י השימוש בפיסת נייר תתקבל שאיבה טובה יותר וההצמדה של התמונה תהיה מושלמת .

הכנת  אבן, קריסטל וזכוכית

 

בצורה דומה ניתן להכין מוצרי סובלימציה המבוססים על אבן, על קריסטל ועל זכוכית

הכנת חולצות

ניתן ליצר באמצעות המכונה חולצות בסובלימציה.

תחילה בוחרים תמונה מודפסת בנייר מתאים מכניסים את פלטת הזכוכית לתוך החולצה. מצמידים את התמונה מצידה השני של הפלטת הזכוכית ומצמידים באמצעות סרט דביק עמיד בחום.

עכשיו מכניסים למכונה וסוגרים את יחידת הואקום ואת המכונה. מפעילים את המכונה ל 3 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.

  

הכנת כוסות יין

ניתן להכין סובלימציה לכוסות יין בעזרת התבנית התאימה לכוסות אלו. מצמידים את הגרפיקה כרגיל בעזרת סרט הדבקה עמיד בחום. ממקמים את הכוסות בתוך התבנית. לאחר שמכניסים את כל הכוסות סוגרים את התבנית מסביב. מוציאים מהמכונה את יחידת הואקום ומחברים את צינור הואקום לתבנית. כמו בסרטון.

עכשיו מפעילים את יחידת הואקום. ומבצעים את העבודה.

עכשיו נראה את תוצאות כל העבודות שבצענו במכונה .

 

לסיכום מכונה זו יכולה לשמש ככלי לביצוע כל עבודות הסובלימציה  בעסק שלך 

השימוש בטכנולוגיה של גווני אפור בראשי ההדפסה תופסת מקום גדל והולך במערכות ההדפסה השונות עקב היכולות להגיע לאיכויות הדפסה גבוהות יותר תוך שימוש בכמויות דיו  UV פחותות בהרבה.

עלויות הדיו

עלות הדיו היא השילוב שבין עלות קניית כמות דיו נתונה (לדוגמא ליטר דיו), לבין כמות הדיו הנצרכת במטר מרובע של הדפסה ממוצעת.

על מנת להגיע לעלות הדיו האמיתית יש לחשב את שני הפרמטרים הללו.

עלות ליטר של דיו אקו סולבנטי נמוכה משמעותית מעלות של דיו על בסיס UV. עם זאת יש להבין כי בדיו אקו סולבנטי רוב הנוזל הוא ממיס אשר תפקידו להתאדות בזמן ההדפסה, והחלק של הדיו בפועל הוא רק מה שנותר לאחר התייבשות הממיס. לעומת זאת בדיו על בסיס UV הדברים אינם כך: הדיו אינו כולל ממיסים אלא שני מרכיבים אשר החיבור ביניהם ותאורת UV חזקה הופכים אותו לפולימר באופן מידי. המשמעות של כל זה היא שמליטר של דיו על בסיס  UV ניתן לקבל יותר שטח הדפסה נאשר מדיו אקו סולבנטי.

הוצאה משמעותית נוספת הקיימת בזמן הדפסה היא תהליך השאיבה. כאשר שואבים דיו על מנת לנקות את ראשי ההדפסה מבצעים בעצם פעולה של הזנת דיו לאורך כל חלקי המערכת ודרך חרירי הדיו בראש הדיו לתוך מיכל עודפים. תהליך זה תורם באופן משמעותי לצריכת הדיו. יש להעדיף מדפסת אשר מאפשרת לבצע שאיבה זו לפי בחירה מצבע מסוים ומאפשרות לבחור את העיתוי של השאיבה ומשך הזמן שלה.

 

צריכת חשמל

מדפסת בפורמט רחב צורכת בשיא פעולתה חשמל. אחד השיקולים בבחירת מדפסת מתאימה היא בדיקה מראש מה צריכת המדפסת בוואטים. מדפסות מתאימות יהיו אלו אשר צריכת הוואטים שלהן לא תעלה על 4000 וואט בשיא פעולתן.

חלק מהמדפסות משתמשות במעגל חשמלי תלת פאזי וחלקן משתמשות בחיבור חד פאזי רגיל.

 

תחזוקה ושרות

מדפסות ה -UV השונות דורשות תחזוקה. בנוסף לביצוע תחזוקה שוטפת למדפסת הכוללת ניקוי ושאיבת דיו במידת הצורך, יש לשים לב לכך שבחלק מהמערכות יש מערכת סרקולציה לצבע הלבן על מנת לשמור את ראש הדיו פתוח. כשאי לבדוק אם במדפסת הפורמט הרחב שברצונך להכניס יש אפשרות כזו.
השרות – היא נקודה מאד משמעותית ומחייבת בדיקה טרם קניית המערכת.  יש לוודא מה כוללת תקופת האחריות, מה זמן התגובה לשרות, האם יש חלקי חילוף? מה עלות חידוש השרות לאחר תקופת האחריות, האם חובה לחדש את האחריות או שאוכל לטפל במדפסת בעצמי?

 

תהליך הייבוש

ייבוש הצבע במדפסות ה- UV מתבצע ע"י חשיפת רכיבים הרגישים לאור בדיו. כאשר חלקים אלו נחשפים לתאורת UV משמעותית מתבצע תהליך הנקרא פולימריזציה שעיקרו הפיכת המולקולות של החומר לארוכות ביותר. הייבוש מתרחש תוך פרק זמן קצר ביותר (כמעט מידית).
קיימות שתי שיטות עיקריות לחשיפת המדיה המודפסת בתאורת UV חזקה בזמן ההדפסה:

  1. תאורת לד UV -  תאורת לד מהווה כלי חדשני  בייבוש הדיו. יתרונותיה הם חיסכון באנרגיה וביצירת חום. ביתרון בחיסכון האנרגטי ברור וע"י השראת המדיה בתאורה שאינה יוצרת חום ניתן להדפיס גם חומרים אשר רגישים יותר לחום ולחשיפה אליו. החיסרון העיקרי של תאורת הלד הוא שתאורת הלד מאירה בתחום צר של אורכי הגל של ה UV דבר העלול לגרום לבעיות בהתייבשות  הדיו באם לא משתמשים בדיו על בסיס UV המתאים ספציפית לתאורת הלד.
  2. מנורת UV (נורת מרקורי) – שיטה זו היא שיטה ותיקה יותר אשר יתרונותיה הם איכות ייבוש טובה יותר לצד חימום רב וצריכת אנרגיה גבוהה בזמן פעולת הנורה.

  

סביבת ההדפסה

בנוסף לכל הנושאים שעלו כאן יש לשקול נושאים הקשורים לסביבת העבודה:

טמפרטורה – מהן טמפרטורות העבודה של המערכת והאם הן דורשות התאמה משמעותית בסביבת העבודה ? האם נדרש מיזוג למערכת  וכדומה.

אוורור – חלק ממערכות ההדפסה אינן דורשות אוורור כלל בעוד חלקן דורש אוורור משמעותי. יש לשקול נושא זה טרם התקנת המערכת ולהכין את סביבת העבודה בהתאם לדרישות המערכת.

לחות יחסית – בנוסף לניטור הטמפרטורה והאוורור יש לשים לב לנושא הלחות היחסית באוויר. לחות גבוהה תגרום לבעיות איכות בהדפסה בעוד לחות נמוכה תגרום לבעיה של חשמל סטטי. יש להכין את סביבת העבודה של מדפסת ה-UV בהתאם להוראות היצרן.

ניקיון – יש לשמור על סביבת עבודה נקייה במיוחד. יש יתרון להדפסה בחדר פנימי אשר אינו קרוב לדלתות ליציאות חיצוניות או לחלונות.

 

מאמרים נוספים